Aldatan Eş Nafaka Alabilir mi ?

Aldatan Eş Nafaka Alabilir mi ?

Aldatan Eş Nafaka Alabilir mi 

Aldatan Eş Nafaka Alabilir mi, Günümüzde boşanma davalarında en çok merak edilen konulardan biriside aldatan eş nafaka alabilir mi konusudur. Evliliklerin bitmesinin ana sebeplerinden biri eşlerin sadakatsizliklerinden dolayı olabilir. Trabzon’da Genelde en çok karşılaştığımız boşanma davaları, aldatma (zina) sebebi ile açılan davalardır. 

Boşanma davası açıldığında en çok merak edilenler arasında ‘’aldatan eş nafaka alabilir mi’’ sorusu Trabzon Kaynar Hukuk büromuza gelen müvekkillerimiz tarafından sıklıkla aldığımız bir sorudur. Bu soruya verilecek cevap genellikle hayır olacaktır. 

Aldatan Eş Nafaka Alabilir mi

Aldatan Eş Nafaka Alabilir mi

Nafaka, eşin bir diğer eşe karşı aylık olarak ödemekle yükümlü olduğu yasal zorunluluktur. Trabzon’da açılacak bir nafaka veya nafaka artırım davası Trabzon Aile Mahkemesinde görülür. Ancak Akçaabat, Sürmene veya Of Adliyelerinde Aile Mahkemesi bulunmaması halinde Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemelerinde veya Of Asliye Hukuk Mahkemelerinde görülebilir. Boşanma sebebinde ağır kusuru olan taraf nafaka isteminde bulunamaz. Aldatan eş boşanma davalarında ağır kusurlu sayılır. Bu sebeple nafaka ya da tazminat alamamaktadır.

 Bu süreçte önemli olan aldatılan eş, aldatan eşin ağır kusurunu ispatlayabilmelidir. Aldatılan eş aldatmayı; 

  • Otel Kayıtları 

  • Tanık Beyanları

  • Fotoğraflar ve Video Kayıtları 

  • Telefon Görüşmeleri

  • Sosyal Medya üzerinden mesajlaşmalar gibi her türlü yasal delil ile ispat edilebilir. 

Dava sonucunda, cinsiyet fark etmeksizin, ağır kusurlu bulunan eşin nafaka alması olağan dışıdır. Aldatan eşin nafaka aldığı uygulamada çok nadir olsa da görülmektedir. Bu gibi hak kayıplarına uğramamak adına Trabzon da en iyi avukat , Trabzon boşanma avukatı, Trabzon nafaka avukatı, ve aile hukuku avukatı araştırması yaparak destek almak oldukça önemlidir. Çoğu zaman ayrıca tavsiye edilen hukukçu yani avukatın öncelikle davanın açılacağı yer olan örneğin Trabzon’da ise Trabzon Avukat veya Trabzon ilinde uzman tecrübeli avukat olup olmadığı hususlarına tercihler arasında dikkat edilebilir.

Trabzon Boşanma Avukatı

Çekişmeli Boşanma Davaları

Kaynar Hukuk Bürosu olarak bu gibi nafaka tazminat ve boşanma davası gibi birçok dava türünde Trabzon ve yakın illere avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.