Arabuluculuk

Arabuluculuk

Arabuluculuk Ne Demektir ?

Arabuluculuk, özel hukuk alanında uyuşmazlık yaşayan kişilerin, tarafsız ve uzman bir arabulucu hakemliğinde dava açılmadan önce veya sonrasında başvurduğu uyuşmazlık çözüm yöntemidir. Arabuluculuğun amacı uyuşmazlığın mahkeme dışında daha hızlı bir şekilde çözülmesidir.

trabzon-arabulucu-avukat

trabzon-arabulucu-avukat

Arabulucuya Hangi Hallerde Gidebilirim ?

Arabuluculuk zorunlu ve ihtiyari olarak ikiye ayrılır.

Zorunlu arabuluculuk; bazı uyuşmazlık hallerinde dava açılmadan önce arabulucuya gitmek zorunlu tutulmuştur. Ticari, bazı iş davaları (kıdem tazminatı, fazla mesai ücreti vs) ve bazı tüketici davalarında arabulucuya başvurmak dava şartıdır.

İhtiyari arabuluculuk; bir zorunluluk olmadığı halde tarafların dava açmak yerine özel hukuk alanında yaşanan uyuşmazlıklar sebebiyle arabulucuya başvurmalarıdır.

Süreç Sonunda Anlaşma Bağlayıcı Mıdır?

Arabuluculuk sonucunda alınan kararlar bağlayıcıdır. Arabuluculuk sonucunda anlaşıldığı halde bir taraf anlaşmadan kaçıyorsa mahkeme kararı ile icrası istenebilecektir.

Trabzon arabulucu avukatlar tarafından yürütülen bu süreçte gizlilik ve güvenilirlik oldukça önemlidir. Arabuluculuğun en bilinen avantajı mahkemelerden daha hızlı bir sonuç alınmasıdır.

Kaynar hukuk bürosu olarak arabuluculuk uyuşmazlıklarında müvekkillerimizin hak kaybına uğramaması için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Trabzon, Giresun, Rize, Ankara, İstanbul gibi birçok İl Ve İlçeye Arabulucu avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.