Boşanma Avukatı Ücreti

Boşanma Avukatı Ücreti

Trabzon Boşanma Avukatı Ücreti 

Boşanma Avukatı ücreti Her birimiz hayatlarımızda hukuki sorunlarla baş başa kalmaktayız. Kimimiz bu sorunları kendi başımıza çözmeyi kimimiz ise profesyonel destek alarak avukatlarla halletmeyi tercih etmekteyiz. Toplumumuzun genel yapısına baktığımızda hatta daha özele indirgeyerek Trabzon halkını ele aldığımızda insanlar hukuki sorunlarını çözerken konunun eğitimini almış insanlarla birlikte ilerlemek yerine sorunlarına kendileri el atmayı tercih etmektedir. Bunun en önemli nedeni avukatın süreci nasıl yöneteceğinin bilgisinin eksikliği ve avukat ücretlerinin abartılı ve fazla olduklarını düşünmeleridir. Asla unutulmaması gereken nokta avukatın hukuki bir sorun karşısında en iyi çözüm mekanizması olduğudur. Labirentler çıkışı zor bulunan karmaşık yapılardır. Avukatsız bir hukuki sürece başlamak labirentte kaybolmaya benzer.Çıkış yolunu bilen ehil biriyle ilerlemek ise sizi konforlu bir şekilde çıkışa götürebilir.

Avukatlık Kanunu’na göre avukatlık ücreti, avukatın hukukî yardımının karşılığı olan meblâğı veya değeri ifade eder. Her baro gibi Trabzon barosu da avukat ücretleri konusunda yol gösterici mahiyette bir ücret tarifesi belirlemektedir.

Bu miktar avukatların alması gereken asgari miktarı belirler ve müvekkille avukat arasında fiyat konusunda fikir sahibi olunmasında öncü olur. Kanunda asgari ücret tarifesi altında vekalet ücreti kararlaştırılamaz denerek bu miktarın alt sınırı çizilmektedir.

Alt sınırın ve üst sınırın çizili olduğu bu cetvelde ücret belirlenirken farkı ortaya koyan tam olarak avukatın ta kendisidir. Müvekkil ve avukat arasındaki ilişkiye göre farklılık gösteren bu ücret avukatın harcadığı emek, davanın uzunluğu, iş tecrübesi, başarı gibi azımsanmayacak derecedeki faktörlerle belirlenmektedir. Aklınızdan asla çıkarmayın bir avukata verdiğimiz ücret aldığımız hukuki yardımla eşdeğerdir.

Bu yüzden verdiğimiz ücret karşılığında ne aldığımızın farkında olmalıyız. Ücret veriyoruz fakat yasaları takip eden, yeniliklerden haberdar olan, mevcut içtihat ve mevzuatları bilen, riskleri tespit eden, hakkınızı yasal yoldan arayan, sorunu kısa yoldan çözen, karşı tarafın hamlelerini tecrübesiyle ön gören bir kılavuz elde ediyoruz.

 

Trabzon Boşanma Avukatı Ücreti 

Günümüzde boşanma davaları geçen yıllara oranla fazlası ile artmış durumda, bir çok anlaşmalı boşanma davalarında ya da çekişmeli boşanma davalarında insanların merak ettiği sorular oluyor bu soruların en başında boşanma avukatı ücreti geliyor.