Ceza Avukatının Görevi Nedir Hangi Dosyalara Bakar ?

Ceza Avukatının Görevi Nedir Hangi Dosyalara Bakar ?

Ceza Avukatının Görevi Nedir Hangi Dosyalara Bakar ?

Ceza Avukatının Görevi Nedir Hangi Dosyalara Bakar ; Hukuk dalında mesleki branş olmamasına rağmen uzmanlık ve çalışma alanlarına göre halk arasında avukatlar, ceza avukatı yada ağır ceza avukatı olarak tanımlanabilir. Trabzon Ceza Avukatları nın görevleri nedir ?   Trabzon Ceza avukatı hangi davalara bakar ? sorularının yanıtlarını bu yazımızda açıklıyor olacağız. 

Trabzon Ceza Avukatları , ceza hukuku kapsamında olan davalar hakkında müvekkillere hukuki danışmanlık vermek görevleri arasındadır. Trabzon Ceza avukatı hem mağdur hakları hem de sanık hakları için önemli bir göreve sahiptir. 

Trabzon Ceza Avukatı müvekkillerini duruşma sıralarında savunurlar fakat sanıkların yerine olayı anlatamazlar. Aynı zamanda ceza avukatı, müvekkilini vekaleten mahkemeye delil sunmak, gerekli itirazları yapmak gibi görevlere sahiptir. 

Aynı davada ceza avukatı birden fazla kişiyi savunabilir. Fakat savunulan kişiler arasında menfaat çatışması bulunmaması gerekir.

Ceza Avukatının Görevi Nedir Hangi Dosyalara Bakar

Ceza Avukatının Görevi Nedir Hangi Dosyalara Bakar

Ceza Avukatı Tutmak Zorunlu Mudur ?

Mahkeme sırasında kişilerin avukat tarafından savunulması bir anayasal haktır. Kişiler avukatlarını kendi seçebileceği gibi avukat tutmama haklarına da sahiptirler. Avukat tutulmadığı takdirde barodan avukat atanır. Eğer sanığın alacağı ceza 5 yıldan fazla süreli hapis cezası ise ve bu kişi 18 yaşından küçük ise avukatın kendisini temsil etmesi zorunludur. Ceza avukatını kişinin kendi seçmesi daha avantajlı olacaktır. Trabzon’da alanında en iyi ceza avukatını seçerken uzman olması, geçmiş dava tecrübesi ve bu davalarda yapmış olduğu başarılar göz önünde bulundurulabilir. 

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan bir ceza yargılamasında Trabzon da avukat veya Trabzon tecrübeli avukat araştırabilir. Sanık veya şüpheli avukatı dosyayı inceleyerek hukuki destek verebilir. 

Ceza Avukatı Hangi Davalara Bakar ?

Ceza Avukatı Adam öldürme veya yaralama suçuna bakar 
Nitelikli dolandırıcılık suçuna bakar
Yağma suçuna bakar
Bilişim suçları ceza avukatı bakar
Zimmet suçuna bakar 
İhaleye fesat karıştırma suçuna 
Parada sahtecilik suçuna 
Hırsızlık suçu gibi TCK kapsamında suç teşkil eden davaların hepsine ceza avukatı bakmaktadır.

Sanık veya mağdur, dolandırıcılık suçuna bakan avukat, yağma suçuna bakan avukat, kasten adam öldürme suçuna bakan avukat, belgede sahtecilik suçuna bakan avukat ile dava dosyasını takip etmek isteyebilir.

Kaynar Hukuk Bürosu olarak müdafi, ceza avukatı olarak birçok davada müvekkillerimizin savunmasını yapıyoruz. Ceza davaları ve bunun gibi birçok davaya Trabzon ve yakın illere hizmet vermekteyiz.

Ceza Avukatı

Trabzon Ağır Ceza Avukatı