Avukata Vekalet Nasıl Verilir

Avukata Vekalet Nasıl Verilir

Avukata Nasıl Vekalet Verilir ?

Avukata Vekalet Verme 

Avukata Vekalet Nasıl Verilir Adli konularda avukata ihtiyaç duyduğumuz anlar olabilir. Avukatların müvekkillerini temsil etmesi için öncelikle gereken işlem vekaletname çıkartılmasıdır. Kişiler özgürce istedikleri avukata kendilerini birçok alanda temsil etmeleri için vekalet verebilir. Peki avukata vekalet nasıl verilir?

Avukata Vekalet Nasıl Verilir

Avukata Vekalet Nasıl Verilir

Noterden Avukata Vekalet Verme

Kendi adınıza veya vasisi olduğunuz kişi adına yaşadığınız yerde bulunan noterliklere gerekli olan evraklar ile gidip seçeceğiniz avukata vekalet verebilirsiniz. Ör; Trabzon 2. Noterlik dairesi.

Tüzel kişilerin vekalet vermesi gerektiğinde noterliğe gidecek olan, tüzel kişilik adına işlem yapma yetkisi bulunan kişidir.

Vekaletname Çeşitleri Nelerdir?

Genel Vekaletname
Tapuda yapılacak işlemlerle ilgili vekaletname
Veraset ve intikal işlemlerine ilişkin vekaletname
Tanıma ve tenfize ilişkin vekaletname
Gayrimenkul alım ve satımına ilişkin vekaletname
Boşanma davası için vekaletname
İpotek kurmak üzere yetkilendirilmiş vekaletname
Şirketler tarafından verilen vekaletname
Şirketlerde hisse devrine ilişkin vekaletname
Satış vaadi yapmak için verilecek vekaletname


Vekalet için Gerekli Evraklar Belgeler Nelerdir ?

Noterliklerde vekaletname çıkartmak oldukça kolaydır. Eğer genel dava dilekçesi çıkartmak istiyorsanız yapmanız gereken şey nüfus cüzdanınızın yanınızda olmasıdır. Aynı zamanda vekalet vereceğiniz avukatın adı, soyadı ve baro sicil numarasını noterlikte çalışan memura belirtmeniz gerekir.

Eğer boşanma davası, araç satışı, sözleşmeler ve vasiyetnameler için vekalet vermek istiyorsanız yanınızda iki adet vesikalık fotoğraf bulundurmanız gerekecektir. Ayrıca araç satışlarında aracın ruhsatı da gereklidir.

Gayrimenkul işlemleri için tapu belgesi gereklidir.

Yabancılar için orijinal pasaport ve çevirisi, vergi numarası ve vekalet verecek kişiye ait iki adet vesikalık fotoğraf gereklidir.

Avukat Vekalet Ücreti Ne Kadardır ?

Birçok vekaletname çeşidi bulunduğunda her birinin ücreti farklıdır. 2022 Vekalet fiyatları özel bazı sebeplere göre değişebildiğinden tam tutar söylemek sağlıklı olmayacaktır. Trabzon’da bulunan noterliklere danışarak bu konuda daha doğru bilgi edinebilirsiniz.

Kaynar Hukuk Bürosu olarak Trabzon ve yakın illerden büromuza gelip avukata vekalet çıkartmak isteyen danışanlarımıza yol göstererek yardımcı olmaktayız.