İcra Takibi Nasıl Yapılır Haciz İşlemleri

İcra Takibi Nasıl Yapılır Haciz İşlemleri

İcra Takibi Nasıl Yapılır Haciz İşlemleri

İcra Takibi Nasıl Yapılır Haciz işlemleri ;Trabzon icra avukatı ne yapar, görevleri nedir, icra nedir, irca takibi nasıl yapılır, icra çeşitleri, icra masrafları gibi konularda sizi bilgilendirelim. 

trabzon icra avukatı

trabzon icra avukatı

İcra Takibi Nedir ?

Trabzon icra takibini, borçlunun borçlarını ödememesi durumunda alacaklının bu borcu devlet yardımı ile tahsil etmek amacıyla başlatılan takiptir, takip sadece parasal değerle sınırlı değildir.

İcra takibi icra avukatları tarafından yapılabildiği gibi kişiler kendileri de yapabilmektedir. İcra Takibi daha doğru olması ve gerekli sürelere uyulması için Trabzon’da icra hukuku alanında bilgili, trabzonda en iyi icra avukatı tarafından yapılması tavsiye edilir. Trabzon’da icra avukatı bulmanız ve bu yolda hukuki destek almanız hak kaybı yaşamamanız için önemlidir. Çünkü; bir çok haklı kazanılabilecek davalarlarda avukatın yetersizliğinden dolayı davayı kaybedebilirsiniz.

İcra Takibinde Görevli Makam Neresidir ?

İcra takibi için başvurulacak makam borçlunun yerleşim yerindeki icra daireleridir.  Örneğin; yerleşim yerinin Trabzon olması halinde Adalet Bakanlığı na bağlı olan Trabzon Adliyesi nde ki Trabzon icra Dairesi , Akçaabat olması halinde Akçaabat icra Dairesi, Of olması halinde Of icra Dairesi vb.

İcra Takibinin Çeşitleri Nelerdir ? 

İlamlı icra ve ilamsız icra olarak icra takibinin iki çeşidi vardır. İlamlı icra takibi, mahkeme kararı ile yapılan icra takibidir. İlamsız icra takibi ise herhangi bir mahkeme kararına gerek duyulmadan, alacaklının elinde senet bulunmasa dahi açılan takiptir.  Daha detaylı bilgi için Trabzon icra avukatı ile görüşmenizde fayda olabilir.

İcra Takip Masraflarını Kim Öder ?

icra takibi masrafları alacaklı tarafından ödenmesi durumunda borçludan bu masrafların tahsili istenebilir, yapılan masraflar ayrıca var olan borcun üzerine eklenir. 

Alacaklı avukatı, borçlu avukatını arayarak icra takibini haricen tahsil ile de kapatabilir.  Ayrıca ilgili icra dairesine giderek ödemelerin yapılması suretiyle de dosya kapatılabilir.

Kaynar Hukuk Bürosu olarak icra hukuku alanında avukatlarımızla Trabzon, Giresun, Rize, İstanbul, Ankara ve bir çok illere avukatlık ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

İcra Takibi Nasıl Yapılır Haciz İşlemleri

Ceza Avukatı