Ara Mahkemede Tutuklu Tahliye Olur mu

Ara Mahkemede Tutuklu Tahliye Olur mu

Ara Mahkemede Tutuklu Tahliye Olur mu ?

Ara Mahkemede Tutuklu Tahliye Olur mu ?

TUTUKLULUK KARARI

Tutuklama: Kişinin mahkeme kararıyla çeşitli nedenlerden dolayı uygulanan en ağır adli kontrol tedbiridir. Tutuklama kararı hakim tarafından verilir. Savcılığın tutuklama kararı vermeye yetkisi yoktur. Olay soruşturma aşamasında ise tutuklama kararı sulh ceza hakimliği tarafından, eğer kovuşturma aşamasında ise ceza davası hangi mahkemede açılmış ise o mahkeme tarafından tutuklama kararı verilebilir. 

Ara Mahkemede Tutuklu Tahliye Olur mu

Ara Mahkemede Tutuklu Tahliye Olur mu

Bu durumda tutuklunun da bir kısım hakları vardır.

Peki bunlar nedir ?

  • Avukatın hukuki desteğinden yararlanma hakkı: Tutuklunun ceza avukatının hukuki yardımını alma hakkı vardır. Ceza avukatını kendi seçebileceği gibi seçme durumu bulunmuyorsa baro tarafından kendisine müdafi atanır.
  • Savunma hakkı
  • Delillerin toplanmasını isteme hakkı

TUTUKLU ARA MAHKEMEDE TAHLİYE OLUR MU ?

Ara mahkeme: 30 günde bir yapılan incelemeye halk arasında ara mahkeme denir. Ülkemizde görülen ceza davalarında duruşma aralarında yaklaşık süre 3-4 aydır. Tutuklu kararı verilen davalarda 30 günde bir tutukluluk kararı hakkında evrak üzerinden incelemede bulunulur. 

Tutukluluğun gözden geçirilmesinde tahliye sonucu verilebileceği gibi tutukluluğa devam kararı da verilebilir. Bu sebeple titizlikle en iyi ceza avukatı tarafından hazırlanmış bir dilekçe gerekir. Bu dilekçede Ceza Muhakemesi Kanunu madde 101 de belirtilen şartların oluşmadığını bu dilekçede belirtmek gerekir. 

Cumhuriyet savcısının tutuklama süresini beklemeden resen tahliye kararı verebilir. Savcıların her ne kadar tutuklama yetkisi bulunmasa da şüpheliyi tahliye etme yetkisi bulunur. 

Tahliye edilmesi için bir çok sanık yakını en iyi ağır ceza avukatı, ünlü ceza avukatı, tecrübeli ceza avukatları, sanık avukatı, sanık müdafi araştırmaları yapmaktadır. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan bir yargılama için sanık, Trabzon en iyi ağır ceza avukatı ile çalışmak isteyebilir, çevresinden başarılı avukat tavsiye edilmesi için araştırmalar yapabilir.

Kaynar Hukuk Bürosu olarak müdafi, ceza avukatı olarak birçok davada müvekkillerimizin savunmasını yapıyoruz. Ceza davaları ve bunun gibi bir çok davaya Trabzon, İstanbul, Ankara ve yakın illere hizmet vermekteyiz.

Trabzon Ceza Avukatı 

Trabzon Ağır Ceza Avukatı

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.